Güncel
HDP’li belediyelerin işçi referansı Kandil
DBP ve HDP’li belediyelerde işe girmek için Kandil’de bir yakınınızın bulunması en önemli şart. Hendek kazanlar ise işe gitmeseler de maaş alıyor.
Kayyum atanan HDP ve DBP’li belediyelerin sadece kamu araçlarını ve kaynaklarını PKK’nın hizmetine sunmadıkları, aynı zamanda iÅŸe alım ile yardımlarda kriter olarak örgütün daÄŸ kadrosunda yakını olup almamayı seçtiÄŸi belirlendi. Görevden alınan DBP’li belediye baÅŸkanlarının yerine kayyum atanmasının ardından inceleme yapan müfettiÅŸler, ÅŸoke eden belge ve bilgilere ulaÅŸtı. Star’ın ele geçirdiÄŸi belgelere göre, DBP’li belediyeler sosyal yardımları sadece daÄŸda veya cezaevinde olan teröristlerin yakınlarına ve ailelerine yapmış.
TUTUKLULARA ÖNCELİK
Bunun bir örneÄŸi Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi’nde tespit edildi. Yapılan aramalarda yardım istemeye gelenlerin ‘tutuklu ailesi’ olduÄŸunu gösteren resmi mühürlü ve imzalı kâğıtlar bulundu. Benzer belgelerin operasyonlarda yakalanan teröristlerin üzerinden de çıktığı öğrenildi.
Ä°ÅžE ALIMIN YOLU
DBP’li belediyelerin personel seçiminde de ‘terörist yakını’ olmayı referans saydığı tespit edildi.
Ä°ÅŸ baÅŸvurusu için gelenlere ilk olarak ‘daÄŸ kadrosunda ya da örgüt adına faaliyetten tutuklu bir yakınının olup olmadığının’ sorulduÄŸu ortaya çıktı. Sadece Silvan Belediyesi’nde hizmet alımı yöntemiyle iÅŸe alınan 29 temizlik personelinin 20’sinin birinci derece yakınının PKK’nın daÄŸ kadrosunda ya da örgütsel faaliyet suçundan cezaevinde olduÄŸu belirlendi. Bu çalışanlar arasında kendisi PKK üyesi olan ya da örgüt adına eylemlere katılmış isimler de bulunuyor.
OluÅŸturulan listede, 20 kiÅŸiden R.S.,C.A, R.G., S.D., H.Ç., Ä°.K., Ãœ.O.’nun kardeÅŸlerinin örgütün daÄŸ kadrosunda; E.Ç., Ä°.M. Ä°.T. ve A.U.nun kendilerinin, S.G.’nin ise babasının PKK/YDG-H’de kaydı olduÄŸu ya da örgütsel faaliyetlerde bulundukları; E.O.’nun aÄŸabeyinin de cezaevinde yattığı yer aldı.
MAAÅž BAÄžLAMIÅžLAR
Skandallar zinciri bununla bitmiyor. Sırf örgüte kaynak aktarmak ve örgütsel faaliyetlerde çalışanlara para aktarmak için belediyenin hizmet alımı usulüyle 72 kiÅŸiyi iÅŸe aldığı ancak bunların sadece 30’nun belediyeye gelip gittikleri belirlendi. 42 kiÅŸinin ise her ay maaÅŸ aldıkları ancak hiçbir ÅŸekilde çalışmadıkları tespit edildi.
HENDEKÇİ AİLELER
Kayyum atanmasından sonra belediyelerle ile ilgili yüzlerce ÅŸikâyet geldi. Åžikâyetlerin ortak noktasını ise belediyelerin PKK’ya çalıştığına dair bilgiler oluÅŸturuyor. H.Ö isimli bir vatandaşın yaptığı ÅŸikâyette ÅŸu satırlar dikkat çekti: “Belediyede iÅŸ baÅŸvurusu yaptığım zaman bana olaylarda ölenlerin ailesine öncelik verdiklerini, onları desteklemediÄŸimiz için bize iÅŸ imkânı vermeyeceklerini söylediler.”
BANKAMATİK İŞÇİLERİ
Kayyum atanan Sur Belediyesinin 120 kadrolu personeli olduğu ve ihtiyaç olmadığı halde hizmet alımı yöntemiyle yüzlerce kişi daha istihdam ettiği belirlendi. Belediyenin istihdam ettiği kişilerin ise hiçbir şekilde işe gelmediği ve hiçbir iş yapmadığı halde her ay maaşlarının ödendiği kaydedildi. Belediyenin resmi kadrolu 120 personelinin ise yarısının hiçbir şekilde çalışmadığı belirlendi.
‘HÄ°MMET’ KESÄ°NTÄ°SÄ°
Yine belediyenin, her ay belediye personelinin maaşlarından aldığı ücretin oranına göre 200 ile 400 TL arasında değişen oranlarda örgüte yakın bir derneğe zorla bağış kesintisi yaptığı tespit edildi. Müfettişlerin yaptığı incelemede belediyenin yaklaşık 1 trilyon borçlandırıldığı ve gelirlerinin ise toplanmadığı kaydedildi.
Henüz yorum yapılmamış.